Vælg en side

PlateMate vs. MyJump App, en sammenligning af springhøjde, kontakttid og flyvetid.

Tilbage til bloggen

Abstrakt

Der er foretaget en sammenligning af PlateMate og MyJump-appen på tre variabler: springhøjde, kontakttid og flyvetid. Ni eliteatleter blev testet og filmet, og resultaterne blev analyseret via PlateMate-softwaren (ForceMate) og MyJump-appen. Resultaterne viser en Pearson’s r>0,99 i alle tre variabler, hvilket er en meget god sammenhæng.

I jagten på nøjagtige og pålidelige værktøjer til præstationsvurdering viser PlateMate fra CC Athletics en høj grad af overensstemmelse med MyJump-appen. Trænere, terapeuter og atleter kan trygt indarbejde PlateMate i deres setup og sikre, at resultaterne fra PlateMate er sammenlignelige med andre lignende produkter på markedet.

PlateMate sikrer, at du kan teste pålideligt og hurtigt, hvilket er vigtigt både på en klinik som fysioterapeut og når du tester et hold af atleter.

Når du bruger MyJump-appen, skal du oprette en bruger og indsætte en masse målinger (højde, vægt og meget mere). Desuden tager det meget tid at gennemføre analysen og filme øvelsen.

PlateMate-softwaren beregner dog vægten automatisk, og analysen er klar inden for 10 sekunder med mere end 50 målinger.

Introduktion:

I det evigt udviklende landskab af sportsvidenskab og -teknologi søger atleter og trænere konstant pålidelige værktøjer til at vurdere og forbedre præstationer. To fremtrædende kandidater på dette område er PlateMate fra CC Athletics og MyJump-appen. MyJump-appen er tidligere blevet testet op mod andre kraftplatforme og viste konsekvent høj validitet1,2,3,4. I dette videnskabelige blogindlæg dykker vi ned i en aftaleundersøgelse, der sammenligner disse to teknologier, med det formål at give værdifuld indsigt til fysioterapeuter, trænere, atleter og forskere.

PlateMate fra CC Athletics:

PlateMate er en kraftplade udviklet af CC Athletics, designet til at måle forskellige præstationsmålinger i forbindelse med hop og isometriske tests. Udstyret med kvalitetsbelastningsceller lover den at levere nøjagtige data om målinger som hoppehøjde, hastighed, effekt og kraft, så atleter og trænere kan finjustere deres træningsregimer.

MyJump App:

MyJump-appen er en populær mobilapplikation, der bruger videoer og flyvetid til at estimere springhøjde, kraft og styrke. Appen er kendt for sin tilgængelighed og brugervenlighed og har vundet indpas blandt atleter og fitnessentusiaster, der søger et praktisk værktøj til præstationsovervågning.

Metodologi:

Ni eliteatleter blev rekrutteret til denne sammenligning. Deltagerne udførte 3 standardiserede drop jumps (DJ) på PlateMate. Alle atleter var bekendt med testprotokollen. Springene blev filmet forfra med en smartphone (OnePlus 6T) ved 1080p og 240Hz, fordi Puel et al (2023)5 konkluderede, at en FPS over 240Hz ikke forbedrer nøjagtigheden.

Videoerne blev analyseret med MyJump-appen på en MacBook Pro (apple inc.), mens springdata fra PlateMate blev analyseret live i den medfølgende software, ForceMate. Data blev eksporteret til statistisk analyse.

Nøgletal analyseret:

Springhøjde: Målt under vertikal DJ. Springhøjden beregnes ud fra flyvetiden i både MyJump-appen og PlateMate, selvom PlateMate kan beregne springhøjden ud fra kraftimpulsen, hvilket er blevet konkluderet af Xu et al (2023).6 at være den mest hensigtsmæssige måde at beregne springhøjde på.

Kontakttid og flyvetid er også analyseret. Kontakttid er den tid, der bruges i kontakt med gulvet. Mens flyvetiden er den tid, der tilbringes i luften mellem start og landing.

Dataindsamling og analyse:

Data fra både PlateMate og MyJump blev indsamlet samtidigt under DJ’en. og beskrivende statistik (gennemsnit ± SD) blev beregnet for kontakttid (CT), flyvetid (FT) og hoppehøjde (JH) for både MyJump og PlateMate. Overensstemmelsen blev vurderet som Pearsons korrelationskoefficient (r). Derudover blev Bland-Altman-plots og scatterplots brugt til at visualisere overensstemmelsen mellem de to enheder. (se fig. 1-6)

Resultater:

Tabel 1: Resultater fra både PlateMate og MyJump fra de forskellige variabler, resultaterne er præsenteret som gennemsnit ± SD.

Gennemsnit ± SDKontakttidFlyvetidSpringhøjde
PlateMate0,198 ± 0,0300,564 ± 0,0410,392 ± 0,055
MyJump0,206 ± 0,0290,559 ± 0,0420,385 ± 0,055

Spredningsplot af de tre variabler, der visualiserer data indsamlet fra både PlateMate- og MyJump-appen. For hver graf er der lavet en linje med bedste tilpasning for at undersøge korrelationen mellem de to målinger.

Tabel 2: Resultater af Pearsons korrelation af de tre variabler.

KontakttidFlyvetidSpringhøjde
Pearsons (r)0,9950,9980,998
Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, linje/række, Kurve

Automatisk genereret beskrivelse

Figur 1: Scatterplot af springhøjde i meter fra MyJump og PlateMate

Et billede, der indeholder skærmbillede, tekst, linje/række, Kurve

Automatisk genereret beskrivelse

Figur 2: Scatterplot af flyvetid i sekunder fra MyJump og PlateMate

Et billede, der indeholder skærmbillede, tekst, linje/række, Kurve

Automatisk genereret beskrivelse

Figur 3: Scatterplot af kontakttid i sekunder fra MyJump og PlateMate.

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, linje/række, Font/skrifttype

Automatisk genereret beskrivelse

Figur 4: Bland-Altman-plot af hoppehøjde.

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, linje/række, Font/skrifttype

Automatisk genereret beskrivelse

Figur 5: Bland-Altman-plot af kontakttid.

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, linje/række, Kurve

Automatisk genereret beskrivelse

Figur 6: Bland-Altman-plot af flyvetid.

De præsenterede resultater viser en høj grad af overensstemmelse (r > 0,99) mellem PlateMate og MyJump på tværs af variablerne. Person’s r går fra -1 til 1, hvor 1 eller -1 er en perfekt korrelation mellem variabler. Generelt betragtes en korrelation mellem ± 0,7 ± 1,0 som en stærk korrelation.

Konklusion:

I jagten på nøjagtige og pålidelige værktøjer til præstationsvurdering viser PlateMate fra CC Athletics en høj grad af overensstemmelse med MyJump-appen. Trænere, terapeuter og atleter kan trygt indarbejde PlateMate i deres setup og sikre, at resultaterne fra PlateMate er sammenlignelige med andre lignende produkter på markedet.

Det er vigtigt at bemærke, at individuelle præferencer, specifikke træningsmål og budgetovervejelser kan påvirke valget mellem PlateMate og MyJump. Da teknologien fortsætter med at udvikle sig, er løbende forskning og opdateringer af disse enheder afgørende for at sikre, at de opfylder de skiftende behov i sports- og fitnessmiljøerne.

MyJump-appen skal oprette en bruger og indsætte en masse målinger (højde, vægt og meget mere), og analysen tager lang tid, mens PlateMate beregner vægten automatisk, og analysen er klar inden for 10 sekunder med mere end 50 målinger.

Referencer:

  1. Balsalobre-Fernández, C., Glaister, M., & Lockey, R. A. (2015). Gyldigheden og pålideligheden af en iPhone-app til måling af vertikal springpræstation. Tidsskrift for sportsvidenskab, 33(15), 1574-1579.
  2. Bogataj, Š., Pajek, M., Andrašić, S., & Trajković, N. (2020). Samtidig validitet og pålidelighed af my jump 2-appen til måling af vertikal hoppehøjde hos fritidsaktive voksne. Anvendt videnskab, 10(11), 3805.
  3. Bishop, C., Jarvis, P., Turner, A., & Balsalobre-Fernandez, C. (2022). Validitet og pålidelighed af strategimålinger til vurdering af modbevægelseshoppræstation ved hjælp af den nyudviklede smartphone-applikation. Journal of Human Kinetics, 83(1), 185-195.
  4. Gençoğlu, C., Ulupınar, S., Özbay, S., Turan, M., Savaş, B. Ç., Asan, S., & İnce, İ. (2023). Validitet og pålidelighed af “My Jump app” til vurdering af vertikal springpræstation: en meta-analytisk gennemgang. Videnskabelige rapporter, 13(1), 20137.
  5. Pueo, B., Hopkins, W., Penichet-Tomas, A., & Jimenez-Olmedo, J. (2023). Nøjagtighed af flyvetid og modbevægelseshøjde estimeret fra videoer ved forskellige billedhastigheder med MyJump. Biology of Sport, 40(2).

Xu, J., Turner, A., Comfort, P., Harry, J. R., McMahon, J. J., Chavda, S., & Bishop, C. (2023). En systematisk gennemgang af de forskellige beregningsmetoder til måling af hoppehøjde under modbevægelses- og dropjump-tests. Sportsmedicin, 53(5), 1055-1072.